ETT DOCKHEM

Herre min hatt! Lägenheten har vi talat lite om, även om den upptar stora delar av min tankeverksamhet. Det som jag drömt om i många år nu är att jag och J-mannen ska flytta ihop i Oslo. Det hade jag planerat och läst annonser sedan innan Pasvik blev nämnt. (Där sket jag en lök, men jag är mycket mindre bitter nu så därför är detta inom parentes. När såret är utläkt behöver jag inte använda lustiga idiom över huvud taget)

Anyway...


Vårt nya hem är inte helt i toppskick. Ett par av väggarna har hål till exempel. Badrummet ser för jävligt ut och köket likaså, men det ska bli roligt att få gös som man vill. Hade lägenheten haft tiptop standard så hade också priset varit ett annat.

Hade jag varit en ärlig mäklare hade jag beskrivit den ungefär så här:

LOCATION LOCATION LOCATION:

2-rumslägenhet inom gångavstånd till det mesta. Ett bra urval av skräddare, grönsakshandlare och mataffärer i absolut närhet. Kan du kasta en sten ganska långt så är det bra för Schous bryggeri att det ligger i en källare. Spårvagnshållplatsen ligger så nära att vi nästan inte kommer våga säga det i tillfälle du skulle bli rädd för att störas av den. Flotta promenadstråk längs Akerselva, speciellt norrut där risken/chansen att hamna i ett zigenarläger där de grillar hundar är mindre.

UTRYMME:

Vi mäklare hade önskat att vi kunde mätt i kubikmeter istället för kvadratmeter, då primär boyta är blott 47. Taket är däremot så högt att det är så gott som omöjligt att hålla stuckaturerna rena.

INNEHÅLL:

- Entré
- Kök
- Sovrum
- Duschrum/dass
- Vardagsrum

Bod i källaren (nerför trappen, fram i korridoren, sväng höger, ducka, kryp 10 meter, knäck tillbaka knäna, se efter förrådet med bortslitet hönsnät och en lucka i golvet för att stänga av vattnet i hela huset.)

STANDARD:

I denna charmiga lägenhet i bygård finns möjlighet att se byggnadstekniska detaljer, då ett par av väggarna har hål för insikt. Stuckatur och rosett i vardagsrum och sovrum - mysigt för alla wannabe-rika.
Bostaden kan framstå otidsmässig och köparen beräkna en pytteliten förmögenhet för att modernisera den och göra den brukbar. En fin möjlighet att forma sin egen bostad och hamna i luven på sin blivande sambo över valet av fasta inventarier. Potentiell ungkarlslya?

Lite om lägenheten:

Golv:
Den ensamma farbrorn utan smak har negligerat lägenheten sedan 1984 (och tack och lov för det faktum att han inte saboterat mer) för att nu byta till att sätta neglige på och negligera sin zambiska fru istället.
Vardagsrummet har trägolv som räcker nästan hela vägen fram till väggen!
Köksgolvet är i plastmatta som har bra egenskaper att torka när man spytt på den pga dess vedervärdiga mönster.

Innerväggar: I smutsvitt, flammigt utförande. 2cm tjockt sprayputs i hallen. 80-talsretro som stilmässigt matchar valvet in till vardagsrummet.

Innertak: Förutom tidigare nämnda takprydnader är taket i badrummet även en alternativ plats för krafs, med dörr från upp under taket i sovrummet. Taket i hallen är även det sänkt, men där vet vi inte vad som finns. Kanske vår planlösning även är en skattkarta!

Kök: Kök med matbordsplats till en ensam stackare. Köksluckor som en fjällstuga och kolfilterfläft som passar ypperligt till dig som egentligen saknar matoset efter du har vädrat. Hål i vägg med insyn till vilken vardag en rörmokare har det och upplägg för tvättmaskin om du vill rulla fram den till anslutande rör när det är tvättdags.

Bad: Alternativ lösning utan golvbrunn. Duschkabinett från 2011 där varmvattnet kommer från varmvattenberedare på 28 liter som räcker för tre personer att tvätta händerna. Allt annat är original sedan huset byggdes i ca 1898. Belysning. Klosett. Spegel. You name it.

Hall: Hall med sänkt tak, spräckt strukturmålning och god plats för en brandvarnare.

Diverse: Säkringsskåpet är ganska nytt i alla fall. Brandsläckare finnes men det måste påräknas påfyllning. Porttelefon. Du tyckte kanske att garderoben såg all right ut, men det medföljer icke.

Välkommen!


Kommentera här: