NO MILK TODAY

Får inte jobba på ysteriet mer. Kanske blir inringd om han behöver någon. Om fyra dagar är sista ansökningsdag för skolor. Är ledsen, stressad, ensam och ängslig. Jag är inte så bra på den kombinationen. Johannes vill inte prata om någon framtid, men jag vill helst inte prata med mig själv jag heller när jag är såhär. Det är nu jag börjar konversera kaffebryggaren. Pasviks nya variant av Log Lady från Twin Peaks blir nog jag. "Min kaffebryggare såg något den natten. Ugglorna var tysta". Kan skoja nu, men när jag har stickad vargkofta köpt på Rättviks marknad och glasögon som jag får in sky channel på är det nog inte jag som skämtar.  Måste bestämma vad jag bli nu. Ser hemskt ut att ha formulerat det. Så ska man tänka på pensionen också. Hörde ryktas om att man ska jobba fem år i Norge för att få pension när man blir gammal. Uppe i tre och nästan ett halvt år nu så det är väl säkert dumt att inte göra det. Det är 40 år tills jag blir silverräv. Undrar om jag då skulle ångra att inte fixat de extra pengarna eller satt jag var så dum att jag bodde någonstans där jag inte trivdes... Om jag ens lever! Om det fortfarande finns en pensionsordning! Vad vill jag göra och vad är viktigt? Jag klarar att läsa saker från en bok och sedan rapa upp det. Alternativt, jag lär genom att se någon göra någonting och sedan göra, ungefär, likadant. Det är kul att visualisera något och sedan realisera det. Viktigt är vilka jag har omkring mig: pojkvän; eller rättare sagt Jompa, kolleger, vänner och människor som jag inte känner men som verkar intressanta. Utveckling. Att ha kul. Att inte ha tråkigt. Att hålla mig frisk och någorlunda glad. Eller det är liksom förutsättningen för allt det andra.  Universums banala balans :-P Jag har blivit headhuntad för ett annat jobb. Kvällsreceptionist på Svanhovd. Det känns ju bra att få ha någonting att göra, om jag nu får jobbet. Det startar inte förrän i början av juni. Fram till dess kommer föremålet för min affektion inte att vara hemma en enda helg. Jag blir skitgnällig, men det är inte så kul att sitta i ett hus i skogen och vara fattig. Jag är ju ingen jävla filosof. Bara när jag är bakfull... Vänta lite nu... Idé!

ONÖDIG

OBS! Innehåller möjligen provokativa ord. Idag har jag: målat insidan av en innervägg, kört 40 km för att vända på en parkeringsplats,sov på soffan för att drömma att jag badade samt druckit alkoholfri öl. Nu fattas det väl bara att se en film man redan sett, onanera och sova då, och hoppas på att man i alla fall är bajsnödig imorgon

OCH EN HALV

Har en hårt tråkig 14 dagars period framför mig. Idag fick jag inte börja jobba före lunch och står nu och rör o en gryta innehållandes en het och lättflytande blandning av nerkokt       vassle och vispgrädde. Det ska jag göra i några timmar medan jag funderar på om jag inte är överkvalificerad för detta. Om jag ska tolka männen i mitt liv rätt (Johannes och Ivar) så klarar jag knappt att andas eller knyta skorna själv. Jag tror att mitt autonoma nervsystem ensamt har lärt sig att röra i grytan. Imorgon blir jag ensam hemma i två dagar, får sällskap en och en halv, allena fem dagar, lekkamrat en och en halv. Sedan, mina damer och herrar, ska jag till Teneriffa med Svärmor & Co. Då är det fanimig på tiden med semester. Tills dess räknar jag med att få klagomål på jobbet  fyra timmar om dagen, klara mig med en tia och en fimp per dag och springa upp och ner för trappen och leta efter saker, prata med kaffebryggaren och svära över internet och utrikespolitik. Tänkte jag skulle slutföra några påbörjade projekt också: sticka en och halv socka, måla färdigt en tavla, lära mig resten av pianoboken, söka något att göra till hösten och läsa ut Min Kamp 2. Det är tanken.