DEGAR SOM VILAR

Nu ska jag kanske mest för min egen skull skriva ner steg för steg när jag experimentbakar. Det brukar inte gå så väldigt bra att hitta på sånt själv men skam den som ger sig

Grunden är ett recept på skållat, ljust rågbröd, men jag tycker inte att man kan kalla något rågbröd om det innehåller 50g råg. NÄ!!

Så jag har hällt ca 3 dl kokande vatten över ca 2dl rågsikt. (hädanefter, kan vi inte bara enas om att alla mått är cirkamått? Jag har inget dl-mått eller dylikt) I receptet stod det att man skulle röra om med visp, med det resultatet att 3/4 av smeten sitter i vispen. Bara banka så det skvätter (som flickan sa? Nej?). Hde lite blötläggningsspad sedan jag lagade aprikosmarmelad så det hällde jag i.

Sedan påstar de att man ska ha i 3dl vatten, jäst, mjöl, salt och olja. Jag hade nån äcklig mejeriprodukt som heter melkeringe hemma så den ska jag värma och ha i.

Ser nu ut som nån har kastat upp.

"Kör i tio minuter i hushållsassistent" borde väl betyda fem minuter för hand när man är så stark som jag är. Vila 45 minuter. Fyfan va tråkigt. Jag har ju precis vaknat. Kanske kan baka en äppelkaka under tiden.
..................

Den skulle egentligen vila en gång till men nån jävla måtta får det vara. Latdeg. Bakar äppelkaka och matar min surdeg under tiden. Kul kul. Gick upp klockan nio och började baka och klockan är nu halv ett.

Stoppade in bröden i ugnen tillsammans med en plåt med vatten men glömde dem på 250 grader och varmluft. Hrrrm... jaja, drar ner till 200 och hoppas på det bästa

Hittade ett annat nätverk så jag lånar det

20 minuter efter det tog jag ut dem. Vet inte vad jag tror. Det ena blev väldigt platt så det bästa var att skära en bred bit och så skära den biten som en tårtbotten. Inte så illa, med mycket camenbert på.

.................

PC borde heta CP istället och cyberspace CP-space. Det tar tre-sju sekunder från det att jag tryckt ner tangenterna tills nånting faktiskt händer på skärmen. Ska diska istället. Floppy disca.

DU ÄR FÖRMODLIGEN ÄGD

När jag grinat klart över smideskurs och att det var tungt och att jag är för svag blåser ödet timring min väg. Jag hakar på! En karl på min karls jobb timrar en stuga för nasjonalparksentrets räkning och jag får vara med! Även om jag är/ser ut som en liten tjej! Jag har hyvlat och burit stockar och observerat hur man sågar. Jag som tycker att det är så tillfredsställande att se att man har gjort/producerat/tillverkat något konkret kommer kunna se ett hus. Detta har varit min dröm länge och jag är helt lyrisk. Jag vet att det säkert är nån kemisk obalans i hjärnan som gör mig så glad så vet jag att det är den som kommer att göra mig uppgiven, förbannad och besviken på egen insats. Det är OK.

På förmiddagen har jag byggt ihop möbler och på eftermiddagen har jag byggt hus. Så jävla butch. Ja, det är skryt jag håller på med. Det är OK.

För den som är mer intresserad: http://sv.wikipedia.org/wiki/Timring

Snart ska jag in till grannen på tjejkväll. Ja, nån måtta får det vara. Inte bara Top Gear och bygge.

THE DEVIL WILL FIND WORK FOR IDLE HANDS TO DO

Jag har varit ut på tur i helgen. Nej, förlåt skogsfest låter tuffare så därför har jag valt att benämna det så.  Vi hade festliga kläder, stannande för att leka med fiskarna ibland; typ kittla dem inne i munnen med krok, inmundiga frytorkad mat uppblött i påse och dricka vin. Partyhöjaren yatzy plockades fram. Fick lapdamce av en snygg Irländsk Setter-kille.

HÄRLIGE HARR-Y

SLISK

Bjudna på middag hos grannskapet när vi kom hem från tur och jag har sällan känt mig så lite fertil. Det var ungar till höger och vänster och högt och lågt. Det luktades bajs, talades tänder och osaltades mat. Va sur jag låter! Det är då inte meningen. Barnen somnade tidigt så då pratade vi forskning och ohyra på olika träd. Jag låter fortfarande bitter va? Nytt försök, here it comes: Jag slapp laga mat och fick nåt som jag kunde äta, hembakad äppelpaj med röda vinbär och glass som jag kunde äta. Mänsklig kontakt. Anyway...

Borden har kommit, i dubbel bemärkelse. Matsalsbord och köksbord och att jag kanske borde göra nåt. Jag får så dåligt samvete av att vara arbetslös, men jag borde ju bara njuta av det. Unna mig att läsa en bok och sy och komma i form och vara en god matmor åt min hungrige man. Feeder - yes, indeeder. Utöver ovan nämnda sysslor så är schemat fullt. 25e sticker vi till Oslo och är där till den 29e - 30e nånting. 1 oktober blir det weekend i Murmansk. Helgen efter det möjligtvis Ivalo i Finland som gäller och direkt därifrån i minibuss till Borlänge med Johannes jobb. Sedan var det nåt snack om Tromsø också. Alla jobb häruppe är ju typ extrahjälp och då får man ju räkna med att jobba helg och det har jag ju inte tid med.

Nej, tummen ur nu. Facebook väntar :-/