GOD HÄSTJUL

Då kan jag garantera att det blir lite skolarbete gjort, men det är väl bra att jag klarar att förtränga även utan aktiv förträngning. Dessutom så är det inte skoj att läsa om.

Jul. Utan att jag behöver lyfta ett finger. Inget bråk, ingen stress.

Nordnorge. Utan sol, men heller ingen vind eller våldsamt negativa temperaturer.

Intet att anmäla. Mätt, varm och blir kramad av en söt farmor då och då. Jag fick av henne strumpor, strumpbyxor och egenstickade mönstrade sockor.

Många hästar här, i alla fall språkliga. Gnägg. Eller ska jag säga knægg? Helge menar att hans mor klär storlek " liten häst" i strumpbyxor. Kusin Sigrid sprang in i möblerna som barn och är därmed för alltid en "buffelhest". Skrattar tills jag skäms. Sen lite till.

Har fått akvavit-flamberad marulk serverad på skiffersten. Breiflabb på stenbit? Det var på restaurang alltså.

Har virkat en mössa för att märka min glunt ännu mer. Innan han vet ordet av så kommer han att ha mitt monogram tatuerat i pannan. Moahahahahaha! Ojdå

SPURT

En skoldag kvar till jullov eller vad man ska kalla det. Är dom mest att göra då faktiskt, när man har redovisning först dagen efter ledigheten. Jag har jobbat och har en liten hög med grejer nu. Inget perfekt, men många i klassen mellan taffliga försök och goda idéer, förhoppningsvis. Nog om det.

Hedrad. Min ofödda släkting ska bli min namne. Den sparkade mig genom min systers kagge. Jag ska lära räkan allt jag kan.

Om två dygn är jag hos adoptivfarmor i Alta. Släkten växer nu. Jag ska lära mig allt hon kan.

ET LITE SKRITT FOR MENNESKEN. PRNLL BRÄNNER RYMDEN

If you pardon the pun, långsökt och på svorsk.

Vetenskapens värld. Igen. Viktoria Dyring. Igen. Rymden. Ännu en gång.

Mörk energi. Det misstänks ligga något i Einsteins blunder. Universum expanderar fortare och fortare till allas överraskning. Detta enligt socialt missanpassad tönt som nu tar emot Nobelpriset i fysik. (Skulle jag vara sträng? Noää. Han är en tönt för att... läs noggrant... det vetenskapliga programmet visade en vetenskaplig Halloween-fest på ovan nämnda mans arbetsplats. Utan glimt i ögat så har Nobelprisvinnaren i fysik klätt ut sig till Nobelprisvinnare i ekonomi. TEIT.) Reportern som Svensk Television sänt ut var skamlös dålig i sitt engelska uttal, så jag tror nu att han heter Ris. Habbel-teleskopet. Jag är inte sträng, detta är befogat.

I alla fall så ska den här mystiska mörka energin ha med expansionen att göra. Det är fler saker som ska åka från varandra och alltså sker det fortare. Forskare erkänner att de kanske bara känner till ungefär 30% av vad rymden består av. Gratulerar.
Varför ska dessa program om rymden visas på söndagar? Risken finns att man kan ha fått sig en liten knärt oche n knapp och en kapsyl dagen innan vilket medför ett stadie av medvetande där man är lite mer öppen men lite mindre slug. Dessa program föder då hos mig rädsla. En rädsla att inte förstå det oförståbart stora och därmed en rädsla för att jag själv ska tycka att jag är mindre intelligent (vilket på en söndag kan vara mer eller mindre eller delvis sant). Men det är väl klart att det är INGEN, menar jag på en måndag, som kan ha ett realistiskt begrepp om hur stort det är, det de kallar rymden. I något så stort så tycker jag att det är arrogant att säga att man över huvud taget förstår 30%. När nu vetenskapen går framåt och även bakåt hela tiden. Det hör väl inte till ovanligheterna heller att olika forskare får olika resultat.

SE PROGRAMMET HÄR. LILA BOKSTÄVER = LÄNK. DEN ÄR IAF LILA HÄR

Jag kan se maskhålen framför mig. Dags att skära ner på kaffet?