HOLIDAY IN CAMBODJA (DON'T FORGET TO PACK A WIFE)

I minibuss mellan Koh Chang och Siem Reap. Vi passagerare konspirerar för att inte bli blåsta på pengar av visumfolken vid gränsen. Den obebältade kroppen är öm och sliten av djungelturen med den galne guiden. Shit, måste sluta skriva och hålla i mig så jag inte flyger som en vante i baksätet.  Nerbäddad i hotellsäng i Siem Riep: Det var lite av en resa det. Alla trodde att vi blev dumpade vid gränsen och tog sitt pick o pack o allt annat och efter en och en halv timme i olika köer blev vi utsläppta i Poi Pet, Kambodja med varsin tejpbit på tröjan. Raus raus! Men det stod en buss och väntade och endast 7 timmar efter utsatt tid var vi framme i Siem Riep.  Dagar tidigare: upp i ottan och karboladda med färsk frukt inför djungelhajk. Nina hade vart vid min sida i ett halvt dygn då jag tog med henne på en frisk marsch i skog och mark. Ut på tur, aldrig sur! Jag värmde upp medpassagerare och stämband med första versen av Gamla Nordsjön, på begäran av våran guide. En djungelrambotarzan Thaistyle som pratade som en man som gillar andra män. Ibland förstod man vad han sa. Fick låna en ryggsäck som doftade av 20 afrikanska, uråldriga män utan deo och den aromen satt sig gott runt mina armfästen. Klättring, krabbgång, marsch, studs.  Tarantella, kameleont, huggorm. Jag har slängt mig i lian, badat i vattenfall och svurit över tjeckiska tanter med masochistiska drag som anmälde sig till tur i ett anfall av självhat. Vid det andra eller tredje vattenfallet var det dags för adventure. Iklädd bikini flög vi uppför de kala klipporna, simmade genom dammarna, drog oss upp i rep längs bergkanten. Nina utbrast att hon hatar mig efter repet. Sedan var det mer uppåt och det kändes farligt. Neråt. På all fyra men med magen upp. Jävligt läskigt. Efter sex och en halv timme var vi tillbaka vid bilen möra och genomvåta av svett. Dagen, eller kanske dagarna efter som det fortfarande gäller, är inte kroppen helt som borde vara. Värk i låren. Perfekt utgångsläge för... Angkor Vat, med alla dess branta trappor. Vilket ställe! Ofattbart stort, ofattbart gammalt och ofattbart fint. Vad ska man säga? En av mina drömmar är uppfylld. Det var det

21:A JANUARI. JAG MINNS DET SOM IGÅR

Första soluppgången på två månader. Eller kanske längre eftersom jag inte brukar se dem. Hur som helst satt jag med kaffekopp och blickade fromt ut genom köksfönstret när en fis bankade på dörren till min ringmuskel. Släpp ut mig, pockade den lilla fisen på. Ok, om du går försiktigt ska jag öppna för dig. Jag lutade min överkropp en smula framåt och till höger samtidigt min vänstra stjärthalva lättade från stolen. Fisen tryckte på där den lurade i mitt inre. The Wind.  Var inte det väldigt vått, frågade jag mig själv och på bråkdelen av en sekund svarade hjärnan med dess synapser att jo detta var med stor möjlighet en blötis, en ulv i fårakläder, medan det autonoma hjärnsystemet flyttade mina fötter en efter en i riktning mot WC. "Fisen" hade farit med osanning angående sin identitet - den var inte bara gas, utan mer av en smet och vid gårdagens middag hade det serverats gratinerade rödbetor i en mängd som passat en konung.  Ljusare tider på himlen medan den röda solen sjönk i klosettens hav. Jag var befriad. 

FEMTE DAGEN

Igår var jag och fru McMyrboll och red på elefanter. Mr McMyrboll har bränt sig förfärligt och ville ligga lättklädd under A/Cn hela dagen. Hybris har mycket skylla men ibland tror man att man har en bra grund. Elefanterna var stora! Man klättrar upp i ett torn och kränger sig in i en korg som sitter fast runt magen, runt halsen och runt svansen och så ger man sig ut i djungeln. Det var läskigt. Kuperad terräng och man sitter fast i svansen på en elefant i nedförsbackarna. Glad i och på elefant! Ska försöka boka en djungelhajk till imorgon och trava 6-7 timmar i skogen och bada i vattenfall. Spräkt. Jag blir lämnad ensam på Lonely Beach imorgon, eftersom dagen som Ceb brände sig så mycket på tappade han också sin telefon i backen så att glaset sprack. Det närmsta stället att laga den på är i Bangkok så de drar dit och lagar telefonen och så far de hit igen. Jag hade väl gärna sett staden men när det bara gäller fram och tillbaka så ska jag hänga med mig själv här på resorten.  Det regnar lite idag och det ska visst göra det lite framöver. Jag skulle ju pressa färg på kroppen! Det har bara gått på ryggen men där gick det lite för bra och färgen gränsar till röd. En dag ska jag lyckas bli brun! Ser dock inte ut som att det är idag.