SYSTER YSTER

Nu har jag jobbat min första dag hos Ostemaker Överli. Mina arbetsuppgifter kommer att vara ostputs och - tvätt, fakturering och systematisering av alla ostar på lager. En massa datagrejer som jag har väldigt lite koll på men jag ska ge det ett försök. Trevliga kolleger men jag tror att de är råmer.
Centurion - inte så bra film. Alls. Teit. Teit! TEIT!  Så den behöver ni inte se.
En och en halv dag kvar till två veckors semester. Jobba två dagar sedan ledig två veckor. Inte så illa! Leka med svärmor i Tromsö, sedan klippa sig och färga sig i Oslo och hänga en vecka och sedan dra till Budapest och åka hybridbuss och kolla på hus. Joy!
Annars har jag under mina dagar som ledig hemmafru blivit en jävel på att pilla i brasan. Navelskådning är sååå 2007. Fire up your peis, boy!
Kryptisk som alltid. Ger igen för gammal ost.
Detta ät packlistan som vi skapat genom gemensamma ansträngningar. Vi födde den. Det blir bäst att ta med sig en brandmansdräkt, en räv och en brasa på tur. Ja. Nejjustja jag släckte brasan. Nevermind.

VAD SKA VI KALLA SMÖRJAN UNDER DEN HÄR GÅNGEN DÅ?

Var var jag nu? Jo, jag bakade morotskaka och gick på födelsedagsfest. Kakan blev äcklig men festen var trevlig. På lördagen kostade vi på oss en tur in till centrum, K-nes city, KNC, ja d.v.s. Kirkenes och jag ska vinna en säng för 50.000NOK och så såg vi en tysk dokumentär med mycket djur, Ibiza-hotpants och McGyver-frillor. Det var en till i biosalongen. Mycket exklusiv visning må jag säga.
Nu har ju snön kommit även till oss i Pasvikdalen. Första dagen med snö och Johannes klarar inte att hålla bilen på vägen. Här sitter man och lyssnar på "Spetälske Leffe" i godan ro och innan man vet ordet av så är man på väg in i en elstolpe. Men han lyckades inte döda mig den här gången. Höll andan hela vägen hem när vi körde i 40km/h i 3.5 mil. Äckligt var det. Har inte vågat åka bil sedan dess.
DÄR LJÖG JAG. Fy på sig/mig. Vi var ut till en mjölkbonde och så fick jag sitta i min pojkväns knä medan det försiggick någon form av jobbintervju som jag inte var beredd på. Så nu är jag professionell osttvättare. Eller ja, när jag har fått upplärning på hur man bäst tvättar ost så är jag det. Fett det, fatt no det.
Igår var jag ensam hemma hela dagen utan att gå ut. DET var tråkigt. På kvällen blev jag en hyperaktiv idiot efter kaffe och kaka när det var folk på facebookchatten och en annan chat. Social overload! Storstädade igår men jag blev visst inte tillräckligt trött av det så jag stod och studsade i vardagsrummet ett tag. Idag har jag försökt avhjälpa det problemet genom att pulsa snö i 6 kilometer. Snowjogger. Men icke. Kommer hem och märker att jag fortfarande har överskottsenergi. Försökte styrketräna. Hemmapulad yoga. Funderar på att traska lite mer. Har ju gått och blivit nån slags kärringvariant av Lars Monsen. Oroväckande.
Min arm är trasig. Kan jag få en ny liten arm imorgon? Arma mig. Arm yourself.
På lördag åker vi till Tromsö och sedan har jag fått reda på att jag ska vara en vecka i Oslo innan vi åker till Budapest. Blir sjukt bra. Tre dagar till i ensamhet klarar jag. Möjligt att det är tjejkväll ikväll också. Inte så illa.

ON TOP OF THE WORLD

... i alla fall geografiskt nära. Mentalt är det nära rock bottom. Stenarsle? Rockröv? Det är ju inte så tokigt det.

Tål inte svamp alltså. Hulka som en älg igår. Var på samerestaurang och blev förtjust i en hund som var fetare än mig. DIGER var den. Måste söka jobb där så att jag kan rida på den.

Nytt försök med surdeg. Fuskar med mitt honungs- och pumpabröd. Dubbel sats morotskaka. Moro