Massage, vadvax, kroppsaktivism och vad män vill tänkte jag för några dagar sedan.

Massage


Det är konstiga grejer. Det är konstigt att man kan få betala för att någon ska ta över hela ens kropp. Det är det enda kräver tillbaka. Jag behöver inte känna på dem. De behöver inte gilla vad de masserar, men ändå tänker jag på det. 

Gud, vad jag dallrar. Det här måste se ut som en vit geléklump. Moby Dicks späck. Undrar om damen med de små, nästan barnsliga, händerna tycker att jag ser rolig ut. Nej, stopp! Det spelar ingen roll. Den här damen behöver inte tycka att jag är snygg. Hade jag inte kommit fram till att kroppen är till för att hålla huvudet uppe? Huvudet med hjärnan som har tankarna som måste vara det viktigaste och är tankarna såhär så spelar det ingen roll. Då har du förlorat på båda fronter. Ful kropp med ett fult sinne. Ingen kommer vilja ligga med mig och jag vill nog inte ligga med någon heller. Win?


Jag vill inte yoga. Jag vill inte surfa. Jag vill inte träffa folk. Jag vill vila. Låta hjärnan vara fri och inte tänka på vad andra tycker om hur jag är och hur jag ser ut. Jag hoppas att det hjälper och att semesterpersonligheten önskar visa sig. Det kan vara lätt att stoppa tankar men svårt att inte låta de komma tillbaka hela tiden. 

 

(null)


The Good Spa, Weilgama


Vadvax


Efter att ha reflekterat om massage var det dags för benvax. Otroligt mycket lättare att förhålla sig till. Jag har håriga ben och håriga tår. Jag är kvinna och jag skäms, så riv ut det med rötterna tack. 

Nu skäms jag ändå. För att jag glömde bort mitt uppdrag att vara naturlig. Semesterpersonligheten i somras var nära att raka av ögonbrynen för att bli fulare för att folk skulle prata med mig om andra saker än hudkräm och contouring. I efterdyningarna av det klippte jag av 40 cm hår för att få en mer praktisk frisyr och bli fulare. Klippa bort mitt finaste, det som definierar mig fast det inte gör det. Slutat färga, så de grå tinningarnas charm ger sig till känna. Så har de mage att påstå att jag blev snyggare. Det går inte att vinna. 


(null)Kroppsaktivism


Det är nog ingen som fattar att jag är kroppsaktivist om jag är så här smal. Jag är också för mjuk för att vara smal. Går det inte att vinna? Kanske jag bara är "skön brud"? Inte det heller för jag är alldeles för lite avslappnad och då är jag ändå på spa. 


Jag försöker vara ansiktsaktivist med att inte bära smink. Jag har tyvärr misslyckats där med, för jag har färgat fransar och bryn. 

Tårna har jag redan vaxat, men jag kan vara tånagelaktivist! Aktivist ut i tåspetsarna! Jag får börja om där. Låta min missfärgade högra stortånagel skina som den råa diamanten den är. 


Män. Vill de...?


Men vad vill de?

Om någon gör närmanden mot mig hemma så antar jag att de är för att de tycker att jag ser bra ut. Här i Sri Lanka vet jag inte vad lokalbefolkningen vill men jag känner mig mer poppis än någonsin. Som det är nu vet jag ju inte om jag ska känna mig snygg eller rik. Svårt att förlora då, bara man ignorerar sin inre röst som har något annat på hjärtat. 

Livet på lodgen så långt

Det går ganska bra för mig måste jag säga. Jag gick på morgonyogan som var två timmar lång och leddes av en surfare som heter George och ser ut som alla andra surfare. Vi var tre stycken och jag kan inte låta bli att känna mig dum i sådana sammanhang. Det är fem rum på lodgen, men alla de kunde se vad man gör och vad man inte kan. Jag är helt nybörjare. Jag vet inte ens vad det ska vara bra för med yoga. De säger det ska vara bra.  Fokusera på sin nästipp och vad som händer med luften där är viktigt och det var mer meditationsaktigt än vad jag hade sett för mig, men i positionerna kom George och korrigerade med petande och vridande. 
Det är svårt att vara nybörjare. Det suger att suga, men ändå måste man fortsätta för att bli bra, oavsett vad det måtte vara man är nybörjare i. 
(null)

Vi har yogan under taket till vänster. 

Efter uthärdandet var det lite oklart om det verkligen var slut. George satt i lotusställning med sluta ögon och min panna doftade fortfarande av citronella-olja som han applicerat för att markera mitt tredje öga. Tallkottkörteln. Jag smög ihop mattan och tassade därifrån för att inte störa honom i sin trans. 
 Frukosten avnjöts i ensamhet och jag visste inte vad jag skulle göra. Ville inte se ut som att jag inte hade planer, för folk utan åsikter om sina planer är mesiga och kanske tråkiga och det vill man ju inte vara. Packade en strandväska med handduk och Erlend Loes Doppler, som är en utmärkt bok att bli inspirerad av ensamhet av, och gick längs havet. Bakom mig såg jag tre personer från lodgen, så jag intalade mig själv att jag är trevlig, rolig, social och härlig innan jag stannade för att de skulle komma ifatt. 
 De frågade om jag ville följa med på lunch och även om jag just ätit frukost tackade jag ja. Beställde bara en curry. Bilder i föregående inlägg. 

Så hängde jag med dem hela dagen. Vi spelade spel, åkte och badade, köpte take away och spelade mer spel. Koronn uttalas spelet och jag var nybörjare och sög där med. Tröstade mig med Rachels uttalande om att jag har en vinnande personlighet och spelet var kul ändå. Undrar hur långt jag kommer med mitt självbedrägeri. Uppenbart till andra sidan jorden i alla fall. 
(null)
Ö utanför Weligama. 
På dagens yoga var det smockfullt. Tatuerade, vältränade tjejer med avslappnad stil och tight dök upp. Surfkillar som ser ut som surfkillar. Jag gjorde mitt bästa, tänker jag, men det fyller upp tankeverksamheten att ständigt påminna sig om att man är bra som man är. Det är ingen som vet vad jag är bra på här. Ingen som kan anklaga mig för att vara dyster eller märklig. Här kommer jag och ska hitta mig själv och göra min grej, men jag vet inte om det är yoga, trots att många som ska hitta sig själva verkar hamna där. Det måste väl vara bra för någonting?

Följde med en av mina nya bekantskaper på ett närliggande hotell med pool. Jag älskar Doppler. Vid poolen mötte jag småbarnsfamiljen som också bor på lodgen och hängde på dem hela eftermiddagen och vid middagstid träffade vi den sista som bor här. Vi ska på yoga imorgon och sedan ta massage och så gå på grillning och så åka till fullmåne-evenemang vid ett tempel och det går så bra för mig! Kolla så social jag är! 
Kanske är inte yoga för mig, kanske det är det, men jag provar massa och behöver inte tänka på att jag skulle behöva bli ensam. Jag vet ju för övrigt att jag klarar det också. 
Jag har det fint. 
(null)

Det här är Pringles. Henne får man klappa. Plus det finns massa kattungar och spindlar att klappa också. Resten finner jag ut av.